13 Nisan 2013 Cumartesi

Bamya Çorbası

Malzemeler:

200 gr kuru çiçek bamya
100 gr yağlı kuzu eti
3 baş soğan
3 adet domates
5-6 su bardağı su
3 adet limon
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sıvı yağı
Tuz

Yapılışı:

Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti küçük küpler şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sıvı yağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca limon suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder