27 Mayıs 2012 Pazar

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler:


Yarım kg bamya
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 baş iri soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu

Yapılışı:


Bamyaların sap kısımlarını temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin ve sarımsakları ayıklayın. Tüm ayıklanan malzemeleri bir tencereye aktarın ve malzemeler canlılıklarını kaybedinceye kadar kısa bir süre pişirin. Daha sonra, zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker ve salçayı ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavurduktan sonra sıcak su ilave edin. 20 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder