25 Mayıs 2012 Cuma

Kuzu Tandır

Malzemeler:


800 gr kuzu budu
2 adet havuç
2 baş soğan
1 demet maydanoz sapı
2 adet sivri biber
1 çay bardağı et suyu
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı:


Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Yaklaşık 40-45 dakika sonra etin piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder