Malzemeler:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 baş soğan
Yarım kg mantar
2 diş sarımsak
4 adet biftek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın. Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp yağın içine atın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların yanına yarım kilo mantarı ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun. Dövülmüş 2 diş sarımsak ve yeterli miktarda tuzu ilave edin. Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin. Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun. Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri serpin. İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin ve servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder