26 Mayıs 2012 Cumartesi

Tel Kadayıf

Malzemeler:


1 adet yufka
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
300 gr tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti için:


4 su bardağı şeker
5 bardak su

Yapılışı:


Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizi üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder