Malzemeler:
2 baş soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı köri
5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı limon suyu
5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı limon suyu
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayarak küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın. Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra, et suyunu da ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. İnce kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık eğer hala üye olmak istersen bana mail atarsan sevinirim:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, ne gerekliyse söyle, bilgilerimi mail olarak atarım.
Sil