21 Nisan 2012 Cumartesi

Bülbül Konağı

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket margarin
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Sıvı yağ
Yoğun kıvama gelecek kadar un ilavesi
5 su bardağo şeker
5 su bardağı su
Çeyrek adet limon

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak verilen malzemeyle şerbeti hazırlayın. Ateşten alarak, soğumaya bırakın. Hamuru yoğuracağınız kaba, yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı sıvı yağı ve sirkeyi ekleyin. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda daireler kesin. İkinci parçadan kestiğiniz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip çıkartın. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Havuz şekli alan tatlıların boşluklarına birer adet yarım ceviz içi yerleştirin. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizin. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürün. Tatlıyı orta ısıda pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerinde gezdirin. Soğuduktan sonra servis edin. Dilerseniz bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder