Malzemeler:
2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Sıvı yağ
İç malzemeler:
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 kahve fincanı toz şeker
6 adet muz
1 adet limon
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın. Tavada biraz sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün. Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin. Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün. Tereyağı ve 1 kahve fincanı toz şekeri küçük bir tavada eritin. Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin. Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın. En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin. Ceviz içi ve kalan toz şekeri en üstteki krebine üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder