15 Mart 2012 Perşembe

Bal Kabaklı Pay

Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
100 gr yumuşak margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Ek olarak:
700 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Yapılışı:
3 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 100 gr yumuşak margarin ve 1 paket vanilyayı 2-3 dakika mikserle çarpın. 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1,5 yemek kaşığı kakaoyu karıştırın ve eleyerek karışıma ilave ederek 2 dakika daha çırpmaya devam edin. 26 santim çapında yağlanmış kalıba alın, 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun ve servis tabağına alın. 1 çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp keki ıslatın. 700 gr küp şeklinde doğranmış bal kabağını 1 su bardağı toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 su bardağı ceviz içi ekleyip soğutun. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile çırpın ve kekin üzerine yayın. Kremanın üzerine hazırladığınız bol kabaklı karışımı yayın, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekşili Sebze Çorbası

Malzemeler:
1 baş soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı nane
Tuz

Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun. Patates,havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ekleyin. Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın ve servis edin.

Afiyet olsun.

14 Mart 2012 Çarşamba

Hünkar Böreği

Malzemeler:
1,5 su bardağı un
200 gr margarin
300 gr kıyma
3 baş soğan
100 gr mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
3-4 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Kekik
Yarım bardak su

Yapılışı:
Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suyu azar azar katarak hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. İnce kıyılmış soğanı, 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. İkiye kesilmiş mantarları ilave edin ve 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rendelenmiş peyniri serpin ve domates dilimlerini yerleştirerek fırına verin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Hamsi Dolması

Malzemeler:
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 baş soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Yarım çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek kızdırın. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktarın. Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavurun. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi, yarım çorba kaşığı kuş üzümünü ve 1 çay kaşığı toz şekeri ilave edin. Ağır ateşte pirinçler, suyu çekene dek pişirin. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batırın ve 2 adet hamsiyi yan yana yerleştirin. Ortasına hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun. Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirin. Sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Derin bir tavaya sıvı yağı alın. Hamsileri kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Ton Balıklı Salata

Malzemeler:
1 adet göbek salata
500 gr ton balığı
1 adet domates
1 adet salatalık
1 tutam dereotu
1 adet limon
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Göbek salatayı iri parçalar halinde doğrayıp bir salata kasesine koyun. Dereotu, domates ve salatalıkları ince ince doğradıktan sonra ekleyin. Üzerine ton balığını ilave edin. Limon suyu, sıvı yağ ve tuz ilave ettikten sonra hepsini karıştırarak servis edin.

Afiyet olsun.

Fajita

Malzemeler:
500 gr dana biftek
2 adet renkli dolmalık biber
2 adet etli kırmızı biber
2 baş soğan
Maydanoz
Taze soğan
Sıvı yağ
3 diş sarımsak
Pul biber
Kekik
Tortilla ya da lavaş ekmeği

Yapılışı:
Kasapta incelttirilen biftekleri julyen doğrayın. (Birer parmak kalınlığında şeritler halinde.) Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın ya da rendeleyin. Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10-15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanla birlikte doğrayın. Geniş bir tavaya (Wok tava önerilir) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları sote haline getirin. Sebzeler tam pişirmeden hafif diriyken içine etleri atın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Fajitayı servis tabaklarına bölüştürdükten sonra üzerine serpin. Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hamsi Fırın

Malzemeler:
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
Sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Hamsilerin kafalarını koparın ve içlerini baş parmağınızı baştan kuyruğa doğru çekerek temizleyin. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin ve kapatın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayarak, hamsileri aralarında boşluk kalmayacak şekilde bir ters bir düz olmak üzere dizin. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayın. Balıkları tuzladıktan sonra, üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Alabalık Tava

Malzemeler:
4 adet alabalık fileto
50 gr un
3 adet çırpılmış yumurta
100 gr kızarmış file badem
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Yapılışı:
Önce balıkları tuz ve karabiberle harmanlayın. Daha sonra, her iki tarafını da una bulayarak çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roka, yeşil soğan ve limonla birlikte süsleyerek üzerine file bademleri serpin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Sakızlı Tavukgöğsü

Malzemeler:
2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı mısır nişastası
5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Yarım tavukgöğsü
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı dövülmüş sakız

Yapılışı:
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç unu, nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra, üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın. (Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur.) Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine, tarçın serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Mantarlı Tagliatelle

Malzemeler:
Yarım paket tagliatelle makarna
8 adet mantar
1,5 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 adet kırmızı biber
2 sap yeşil soğan
1 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Tencereye su, tuz, yağ ve zerdeçal ekleyip kaynatın ve üzerine makarna ilave edin. Diğer taraftan yağlanmış bir tavaya, doğranmış sarımsak, kırmızı biber ve mantar ilave ederek kavurun. Sonra, karabiber ilave edin ve üzerine yeşil soğan ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak kremayı ekleyin. Haşlanmış makarnayı süzerek sudan geçirdikten sonra sosun içine döküp karıştırın. Servis tabağına ekleyin ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Parfe

Malzemeler:
225 gr beyaz çikolata
2,5 su bardağı süt kreması
Yarım su bardağı süt
5 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı çam fıstığı

Süsleme için:
225 gr sade çikolata
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı bal

Yapılışı:
Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin. 1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın. Toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun. Çam fıstıklarını suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Çam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin. Süsleme için sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Bal Kabağı Kavurması

Malzemeler:
1 kase dolusu ince rendelenmiş bal kabağı
1 baş soğan
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

Yapılışı:
Teflon tavaya sıvı yağı ve ince doğranmış soğanları koyup 2 dakika kavurun. Bal kabağını ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Pişirme esnasında tuzunu ve baharatını atın. Soğuyunca servis edin. (Biraz daha fazla yaparsanız buzdolabında 3-4 gün boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.)

Afiyet olsun.

Yayla Çorbası

Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
4,5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt 
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tereyağı
Nane

Yapılışı:
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave ederek 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritin ve naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirin ve sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Nohut Güveç

Malzemeler:
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 baş doğranmış soğan
2 büyük patlıcan
3 kırmızı biber
2 büyük patates
2 diş sarımsak
Pul biber
Yenibahar
Tuz
Karabiber
2 çay kaşığı zeytin ezmesi
2 çay kaşığı domates püresi

Yapılışı:
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın ve sonra yıkayarak kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın. Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1,5 saat pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hamur Kızartması

Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un
Sıvı yağ

Yapılışı:
Un ve yağ hariç tüm malzemeleri, bir kaba sırayla ekleyin. Çırptıktan sonra kabarması için 5 dakika bekleyin. 5 dakikanın sonunda öncelikle 2 su bardağı un ekleyin ve yoğurun. Daha sonradan, kalan yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek yumuşak ile sert arası bir kıvamda hamur elde edin. Hamuru merdane ile açarak kalp kalıplarla kesin ve kızdırılmış bol yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Kuzu Pirzolası Pane

Malzemeler:
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
Yarım çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı su
3 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu

Sosu için:
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
Çeyrek limonun suyu
Çeyrek çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Çeyrek çay kaşığı tuz
Sarı biber

Yapılışı:
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip tuz ve biberi serpin. Ayrı bir kapta 3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı su ile bir karışım hazırlayın. Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın, yağ kızınca kuzu pirzolaları tavaya koyup bir kez alt üst ederek 7-8 dakika her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer yandan, sos yağının bütün malzemelerini karıştırın. 2 santim çapında rulo haline getirip yağlı kağıda sarın ve buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üzerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Baklava

Malzemeler:
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım adet limonun suyu
Yarım çay bardağı su
Yoğun kıvama gelecek kadar un

İç malzemesi için:
Dövülmüş ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek adet limon

Ayrıca,
Açmak için nişasta
250 gr margarin

Yapılışı:
Baklavanın şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker, su ve çeyrek adet limonu kaynatın ve bekletin. Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Yumurtaları içine kırp, unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika kadar dinlendirin. İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açın. İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp, her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpin. Kalan 10 bezeyi de açın. Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alın. Bu arada margarini eritin. Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürün. Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, bir süre soğumasını bekleyin. Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlısının çekmesini bekledikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Boşnak Böreği

Malzemeler:
1kg un
1 fincan sıvı yağ
1 adet yumurtanın sarısı
Su
Tuz

İç malzemesi için:
200 gr beyaz peynir ya da çökelek
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Unun ortasını açıp, ortasına tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağ ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayın. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açın. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürün. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpin. Hazırladığınız peynirli-maydanozlu içi de yufkaya serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz böreği, önceden ısıtılmış 230 derece fırında altı-üstü kızarana dek pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Tavuklu Saksı Kebabı

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
500 gr kuşbaşı tavuk eti
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 baş soğan
2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 adet domates
1 adet biber
1 çorba kaşığı salça
1 kase sıcak su


Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyarak, enine ikiye kestikten sonra dikkatlice oyun ve 20 dakika tuzlu suda bekletin. Tavukları tavaya atarak sote haline getirmeye başlayın ve sırasıyla, yemeklik doğranan soğan, biber, domates ve salçayı ilave edin. Suyunu çektikten sonra tuzu ve diğer baharatları ekleyin. Suyunu tamamen çekince de altını kapatın. Patlıcanların suyunu süzerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların içine tavuklu harç koyarak borcama dizin. Salçayı bir kase sıcak suda çözdürdükten sonra patlıcanların etrafına gezdirin. Sonra suya da çok az tuz gezdirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Suyunu çekene kadar pişirin ve sıcak olarak da servis edin.


Afiyet olsun.

Kaymaçina (Rumeli Tatlısı)

Malzemeler:
1 kg süt
7 adet yumurta
2 su bardağı şeker


Yapılışı:
Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına yerleştirin. 1 saat kadar, tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar bekleyin ve soğuduktan sonra servis edin. Yanında dondurma ile ikram edebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Bademli Helva

Malzemeler:
9 kahve fincanı iri irmik
4 kahve fincanı tereyağı ya da margarin
100 gr beyaz badem
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Üzeri için:
3-4 çorba kaşığı acı badem likörü ya da tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez ya da emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin. Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör dökerek ya da tarçın serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Burma Kadayıf

Malzemeler:
1 kg çiğ burma kadayıf
600 gr margarin
1 kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez

Şerbeti için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker

Yapılışı:
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi serpin. Sonra bir ucundan tutun ve burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine, kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiye eğerek dökün. Burma kadayıfı önceden ısıtılmış olan 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kadayıfı aynı tepside ters çevirerek, 10 dakika da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Ispanak Çorbası

Malzemeler:
Yarım kg ıspanak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 baş soğan
2 paket tavuk suyu
1 çorba kaşığı
Limon suyu
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Su

Yapılışı:
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. Ispanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun. Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 adet yumurtanın, sarılarını beyazlarından ayırarak limon suyu ile çırpın ve tencereye ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun.

İrmik Çorbası

Malzemeler:
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin
Yarım adet limon
Tuz


Yapılışı:
Tavuk suyunu tencereye alıp kaynatın. İrmiği ıslatın ve tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurtanın sarısını yarım limonla çırpın. Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kaşığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyerek tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın, 2 çorba kaşığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kaşığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Soğan Kebabı

Malzemeler:
Yarım kg yağlı kıyma
1 kg küçük kuru soğan
1 kahve fincanı nar pekmezi
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Kıymaya biraz tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice yoğurun. Soğanları kabuklarını soymadan ortadan ikiye tam ayrılmayacak şekilde kesin. Etleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak, kestiğiniz soğanları arasına yerleştirin ve sonra fırın tepsisine yerleştirin. Tepsi dolduktan sonra nar pekmezini üzerine dökün ve fırına verin. Etler kızarana kadar ve soğanlar yumuşak olana kadar pişirin. İçine etleri yerleştirdiğiniz soğanları, dikkatlice şişlere saplayın. Çok kızgın olmayan ateşin üstünde pişirerek servis edin.

Afiyet olsun.

Spagetti Bolonez

Malzemeler:
1 paket spagetti makarna
750 gr domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
2 baş soğan
1 çay kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı
200 gr kıyma
Kekik
Tuz
Karabiber
Fesleğen yaprağı

Yapılışı:
Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Soğanları doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanı, sarımsakları ve kıymayı kavurun. Domates, domates salçası, tuz, karabiber ve şeker ekleyerek kısık ateşte 15 dakika pişirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dakika daha ateşte tutun. Servis tabağına alarak sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Bezelye Çorbası

Malzemeler:
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. İnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. (Dilerseniz kızdırılmış kırmızı biber de dökebilirsiniz.) Kızarmış ekmekle birlikte sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler:
4 adet kuzu pirzola
1 adet patlıcan
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Çeyrek domates
1 adet sivri biber
1 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Pirzolaları ızgara ya da teflon tavada kızartın. Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın. Tereyağını kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave ederek iyice karıştırın. Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın. Servis tabağına beğendiği yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Kulak Çorbası

Malzemeler:
200 gr yağsız kıyma
1 çay bardağı çok ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı tuz
1 adet yumurta
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kg kemik
Ilık su

Üzerine:
2 kg yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı nane

Yapılışı:
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için, kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları ktın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Biftek Rulosu

Malzemeler:
1 baş soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
250 gr kıyma
6 adet biftek
1 çay kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Yapılışı:
Soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerine doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis edin.

Afiyet olsun.

13 Mart 2012 Salı

Fırın Sütlaç

Malzemeler:
6 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
Tuz

Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayın, yıkayın ve tencereye koyun. Üzerine su ve süt ilave ederek çok hafif ateşte kıvama gelinceye kadar pişirin. Şeker ve tuz ekleyip 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Dana Rosto

Malzemeler:
2.5 kg dana rosto
1 su bardağı et suyu
2 baş kıyılmış soğan
1 adet kıyılmış kereviz
1 adet defne yaprağı
1 diş kıyılmış sarımsak

Yapılışı:
Bütün malzemeleri beraberce yoğurup, karıştırın. Bu karışımı dana rostonun üzerine döküp yaklaşık 8 saat kadar buzdolabında saklayın. Daha sonra eti bir kabın içine koyup 4 saat kadar pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası

Malzemeler:
200 gr kırmızı mercimek
Yarım baş soğan
1 adet defne yaprağı
1 tutam karabiber
5 bardak su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam kırmızı biber
1 adet limon
Tuz

Yapılışı:
Mercimeği ayıklayıp yıkayın, tencereye alın. Soğanı defne yaprağını ve karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin. Süzgeçten geçirin ve ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin, süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin, kırmızı biberi yakın. Sonra, kızarttığınız yağı çorbanın üzerinde gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun.

Badem Tatlısı

Malzemeler:
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem

Şerbeti için:
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım adet limonun suyu


Yapılışı:
Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarini ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20-30 dakika kadar pişirip fırından çıkarın. Şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu katın.  Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın. Sonra fırından çıkardığınız tepsiye dökerek soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

İnegöl Köfte

Malzemeler:
1 kg dana kaburga kıyması
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 baş orta boy soğan

Yapılışı:
Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun, bir gün bekletin. İkinci gün robotta bir baş soğanı çekerek süzgeçte yıkayın, köfteye karıştırın ve tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde pişirin. Yanında piyaz ile beraber servis edin.

Afiyet olsun.

Sucuklu Kuru Fasulye

Malzemeler: 
Yarım kg kuru fasulye
1 adet kangal sucuk
2 adet domates ya da 2 kaşık salça
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 baş büyük boy soğan
Tuz
Pul biber
2 adet yeşil sivri biber

Yapılışı:
Akşamdan fasulyeyi temizleyip bol su ile yıkayın. Sonra tencereye su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup soğanı pembeleştirin, doğranmış domatesi ya da salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin, tuzunu ve biberini de ekleyerek pişirin. Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla faxla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin ve kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler:
Yarım kg kuşkonmaz
1 lt su
50 gr tuz
1 adet limon suyu
50 gr şeker
70 gr un
75 gr margarin
1 baş orta boy soğan
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema

Yapılışı:
1 litre suya 50 gr tuz, bir limonun suyu, 50 gr şeker ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın. Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek hafifçe sarartın, içine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun.

İslim Kebabı

Malzemeler:
3 adet uzun patlıcan
3 adet biber
1 baş orta boy soğan
300 gr dana eti
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
3 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Kekik

Yapılışı:
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keser kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin. ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri yağsız bir şekilde kavurun. Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. 2 adet biber, 1 adet domates, sarımsak, salça, baharatlar, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin. sonra bir kaseye 2 ya da 3 adet kızartılmış patlıcanı artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesini koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak patlıcanları tencerede, ocakta ya da tepsi ile fırında pişirin. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Brokoli Çorbası

Malzemeler:
50 gr Brüksel lahanası
Yarım kg brokoli
4 adet patates
2 adet tavuk suyu tableti
Zeytinyağı
Su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve Brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek daha sonra kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuk suyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ile ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blenderdan geçirin. Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Fıstık Çorbası

Malzemeler:
50 gr dolmalık fıstık
5-6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Tuz

Terbiyesi için:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım limon

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber

Yapılışı:
Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ekleyin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve bir kepçe tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Daha sonra, bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Sac Böreği

Malzemeler:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Tuz

İç malzemesi için:
1 kg temizlenmiş bal kabağı
2 baş kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz

Yapılışı:
İnce kıyılmış kuru soğanı, yarım su bardağı sıvı yağda soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Bal kabağını soyup rendeledikten sonra yeterince tuz ile birlikte soğanları katın ve orta ateşte ağzı kapalı olarak püre haline gelen kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu da katıp ocaktan alın. Yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt , 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tabak genişliğinde açın. Hamurun yarısına hazırlanan içten yayıp, kalan yarısını hamurun üzerine kapatın. Teflon tavada tersli düzlü çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Kup

Malzemeler:
1 küçük paket krema
3 top çikolatalı dondurma
Bir miktar bitter çikolata

Yapılışı:
Kup bardağınızın altına bolca krema koyun.Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın. Kremayı huniye doldurun. Yanlarındaki boşluklara sıkın. Üzerine eritilmiş çikolata döküp servis edin.

Afiyet olsun.

Gül Tatlısı

Malzemeler: 

Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğunlaşana kadar un

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu

Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırarak hamuru hazırlayın. Biraz hamur alarak merdaneyle 3 milim kalınlığında açın ve bir kase ile kesin. (Çay bardağıyla keser gibi.) Kesilen daireyi kenardan içe doğru 3 santim olacak şekilde 4 eşit parça kesin ve ortaya yarım ceviz koyarak kesilen karşılıklı kenarları kaldırarak gül şeklini verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyuncaya şerbetini dökün. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye koyarak 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağınızı kapatın. 5 dakika sonra soğuk tatlıya döküp üzerini kapatın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Kolay Paçanga Böreği

Malzemeler:
3 yaprak hazır yufka
100 gr pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase dolusu kaşar peyniri rendesi
1 domates
1 çarliston biber
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı  yağ

Yapılışı:
İnce doğranmış pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri, küp doğranmış ve küçük doğranmış biberleri karıştırarak içi hazırlayın. Yufkaları sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen olarak 8'er parçaya ayırın. İlk üçgenin üzerine yumurta, süt ve yağ karışımını sürün. İkinci üçgeni üzerine koyun. Yufkanın geniş kenarına içi ekleyerek, önce sağdan ve soldan kapatın. Sonra, fazla sıkı olmayan rulo halinde sarın. Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın kabına dizin ve üzerine kalan sıvı karışımını sürün. 190 derece fırında kızarana kadar pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Çeltik Kebabı

Malzemeler:
200 gr bonfile
1 çorba kaşığı margarin
1 adet patates
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım adet domates
Sıvı yağ
1 adet sivri biber
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote haline getirin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis edin.

Afiyet olsun.

Kereviz Çorbası

Malzemeler: 
1 adet büyük kereviz
2 adet havuç
2 demet maydanoz
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
1 çay kaşığı margarin
Tuz
1 dal defne yaprağı

Yapılışı:
Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Kereviz ve havucun kabuklarını soyun. Kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Havucu küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz, havuç, maydanoz, soğan ve biberiyeyi ekleyip hafifçe kavurun.4-5 çorba kaşığı su ilave edip pişirin. Ardından, 1,5 litre su ekleyip defne yaprağını da ilave ettikten sonra 15 dakika kadar pişirin. Kereviz yapraklarını tencereye ilave edip tuzla tatlandırın. Kalan margarini bir tavada eritin. Ekmek dilimlerini 175 dereceye ayarlı fırında birkaç dakika kadar bekletin. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin. Çorbayı önceden ısıtılmış servis tabaklarına paylaştırın. Margarinli ekmek eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.

Armut Tatlısı

Malzemeler: 
1 adet armut
2 adet karanfil
Tarçın
Su
50 gr toz şeker

Yapılışı:
Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçın, su ve şeker koyun. 180 derecedeki fırında pişirerek ılık şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı

Malzemeler: 
1 adet bal kabağı
2 kg toz şeker

Yapılışı:
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. Keskin bir bıçak yardımıyla, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. (Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.) Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve ağzını kapatın. (Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 40 dakikada pişecektir.) Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın. Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis edin.

Afiyet olsun.

İki Renkli Muhallebi

Malzemeler: 

3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kahve fincanı margarin
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
200 gr margarin

Yapılışı:
Un, toz şeker ve sütü mikserle çırparak pürüzsüz hale getirin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp vanilya ve 1 kahve fincanı margarini ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar mikserle çırpın. Muhallebi soğuyuncaya kaselere paylaştırın. Sonra, sosu hazırlamak için 4 kahve fincanı margarini eritip kakao, yumurta ve toz şekeri ilave ederek çırpın. Süt ekleyip iyice karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız sosu kaselere boşalttığınız muhallebilerin üzerine paylaştırın. Soğuyunca üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Rokoko

Malzemeler: 

1 paket krem şanti
1 paket bisküvi
1 su bardağı süt
Damla çikolata
Ceviz ya da fındık

Yapılışı:


1 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayın ve dolaba koyun. Bu sırada bir kabın içerisine bisküvileri çok büyük şekilde olmayacak şekilde kırın. Kırdığınız bisküvileri krem şantinin içine dökün. İstediğiniz miktarda damla çikolata, ceviz ya da fındığı da ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra kaselere koyarak ya da mozaik pasta gibi streç filme sararak rulo şekli verin. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.